Ślub kościelny a rozwód

Twoje pytanie nie pasuje do pozostałych kategorii? Dodaj je tutaj.
Awatar użytkownika
Tyberiusz

Ślub kościelny a rozwód

Post autor: Tyberiusz »

SIema, moja narzeczona bardzo upiera się przy ślubie kościelnym, tulko jest maly problem... Ja jestem po rozwodzie... Slyszalem o rozwodach kościelnych, ale gdzies znowu słyszałem, że nia ma takiej opcji. Kojarzycie coś?

schody drewniane na zewnątrz
Awatar użytkownika
Tyberiusz

Re: Ślub kościelny a rozwód

Post autor: Tyberiusz »

A znasz te powody?
Awatar użytkownika
keiria-86

Post autor: keiria-86 »

Nie, musisz jakiegoś adwokaa poprosić o pomoc.
Awatar użytkownika
Szarlina-83

Post autor: Szarlina-83 »

Nie jakiegoś, tylko adwokata kościelnego - tylko taki może Ci tutaj pomóc
Awatar użytkownika
keiria-86

Post autor: keiria-86 »

Nie ma rozwodów kościelnych, ale istnieje możliwość stwierdzenia nieważności małżeństwa. Ale to są rzadkie przypadki i trzeba mieć konkretny powód.
Awatar użytkownika
KajtekRafalski

Post autor: KajtekRafalski »

Dokładnie, nie ma czegoś takiego jak rozwód kościelny, pamiętam jak nam o tym opowiadał ksiądz na naukach przedmałżeńskich. najpierw trzeba sobie załatwić dobrą kancelarię też prawną taką do rozwiązywania problemów takich jak rozwód. Jak ktoś mieszka w Warszawie to bardzo dobrą kancelarią jest https://jrkancelaria.pl
Mónika

Post autor: Mónika »

Ja musiałam wziąć rozwód bo inaczej z moim mężem się po prostu nie dało !!!! Jestem szczęśliwa że repreznetował mnie też super adwokat pan mecenas Mariusz Olężałek.
Kaśia33

Post autor: Kaśia33 »

Najpierw był rozwód cywilny, - tutaj reprezentowała mnie pani mecenas Magdalena Grzeskowiak w Warszawie, a potem mialam unieważnienie małżeństwa kościelnego.
Unitóba

Post autor: Unitóba »

Mónika pisze: ↑31 paź 2020, 21:29 Ja musiałam wziąć rozwód bo inaczej z moim mężem się po prostu nie dało !!!! Jestem szczęśliwa że repreznetował mnie też super adwokat pan mecenas Mariusz Olężałek.
Swietny adwokat, ale nie tylko w sprawach rozwodowych, ale tez przede wszystkim w sprawnych karnych.
Jacuś

Post autor: Jacuś »

Ślub kościelny możesz wziąć ponownie jedynie, kiedy poprzednie małżeństwo zostało unieważnione przez kościół. W innej sytuacji pozostaje Wam tylko wziąć ślub cywilny. Ale też unieważnienie małżeństwa to nie łatwa rzecz. Lepiej odezwać się do kancelarii Wojas Pawlak, by załatwili rozwód cywilny.
p. łopacki

Post autor: p. łopacki »

Chyba najbezpieczniej chronić swoją prytwatność i biznes po konsultacji z profesjonalistami.. Warto zajrzeć na tę stronę https://spyroom.pl/pl/kontakt/. Zobacz, w jaki sposób można zabezpieczyć się przed nieszczerymi intencjami partnera/partnerki w życiu osobistym. W sprawach biznesowych również. Zapytaj ich o najlepsze rozwiązanie.
Piguła

Post autor: Piguła »

Po rozwodzie wielu rodziców doświadcza trudności w utrzymaniu pozytywnej komunikacji z dzieckiem. Ważne jest, aby mimo własnych emocji i konfliktów, stworzyć dziecku przestrzeń, w której może wyrażać swoje uczucia i obawy. Regularne i otwarte rozmowy są kluczem do zrozumienia potrzeb dziecka. Strona https://www.miastokobiet.pl/jak-wyglada ... rozwodzie/ zawiera szereg wskazówek, jak rozmawiać z dziećmi o rozwodzie i jak wspierać je w adaptacji do nowych okoliczności.
Kutia

Post autor: Kutia »

W kontekście procesu rozwodowego, sędzia może również zainteresować się planami zawodowymi i edukacyjnymi obu stron, zwłaszcza w przypadku, gdy mają one wpływ na dobrostan dzieci. Zrozumienie, jak te plany wpłyną na życie po rozwodzie, jest istotne dla wydania sprawiedliwego wyroku. Odpowiedzi na pytania dotyczące tej materii można znaleźć, czytając artykuł dostępny tutaj https://esopot.pl/pl/676_artykuly-spons ... zwodu.html i dobrze o tym wiedzieć.
karmelka

Post autor: karmelka »

Najpierw skonsultowałabym się z prawnikiem. Później można działać. Kwestie rodzinne to specjalność Legaleo, czyli Kancelarii Wojas Pawlak. Mają duże doświadczenie, są terminowi. Wiedzą co robią. To jedna z najlepszych kancelarii, z jakimi współpracowałam.
Arame

Post autor: Arame »

Ogłoszenia ślubne online oferują nowoczesne podejście do organizacji wesela. W jednym miejscu można znaleźć wszystkie niezbędne usługi ślubne, od dekoracji, przez catering, po oprawę muzyczną. Dzięki temu pary mogą skupić się na innych aspektach przygotowań, mając pewność, że wszystko jest dobrze zorganizowane. Internetowe ogłoszenia ślubne to klucz do udanego i bezstresowego ślubu.
ODPOWIEDZ