Sprawdzony kurier

Twoje pytanie nie pasuje do pozostałych kategorii? Dodaj je tutaj.
Awatar użytkownika
Walczak

Sprawdzony kurier

Post autor: Walczak »

Muszę wysłać paczki za granicę, a do tej pory korzystałam z usług poczty. Zależy mi, aby moje przesyłki docierały do adresatów szybciej i szukam jakiejś sprawdzonej firmy kurierskiej. Na stronach internetu można znaleźć ich wiele, ale same informacje to nie wszystko. Chciałabym się przekonać, jak to wygląda w praktyce i czy faktycznie warto zlecać przesyłkę kurierowi. Macie może jakieś doświadczenie?
Awatar użytkownika
pasiak

Re: Sprawdzony kurier

Post autor: pasiak »

Bardzo rzadko wysyłam paczki, ale za to moja przyjaciółka robi to bardzo często. Myślałam,że ona robi to za pomocą poczty ale okazało się,że taniej i bezpieczniej wyszło ją zamawianie kuriera. I tam nawiązała kontakt z firmą Speedpack https://www.speedpack.com.pl/. Dlaczego właśnie oni? Bo są najlepsi i z nimi masz pewność,że paczka dojdzie zawsze na czas i to w nienaruszonym stanie

kanały flex
Awatar użytkownika
Kazika

Post autor: Kazika »

Ja się naprawdę dziwię, że poczta ma tak złe warunki przesyłania paczek. Nie dość, że ceny są wysokie, to jeszcze nie dotrzymują terminów. Dlatego ludzie uciekają do innych, bardziej rzetelnych firm kurierskich. Przyznam, że też korzystam z usług Speedpack i absolutnie nie zamierzam już powierzać innym swoich paczek. Tylko na nich można tak naprawdę liczyć.
Awatar użytkownika
traktorek

Post autor: traktorek »

A czego wymagamy od poczty? W końcu kiedyś ludzie nie wysyłali tylu paczek co teraz więc nie ma się co dziwić że nie dają sobie z tym rady. Uważam,że bezpieczniej i pewniej jest w takich przypadkach korzystać z firmy kurierskiej. Są firmy które świadczą usługi poza granicami i nie mają problemów z przewozem paczek gabarytowych. A poza tym niektóre firmy mają już możliwość śledzenia trasy paczki co jest dodatkowym atutem

kwas alfa liponowy jak stosować
ODPOWIEDZ