Kawa na dobry początek

Wątek o życiu i wszystkim, co zajmuje Ci czas na co dzień.
Awatar użytkownika
justysiaa

Kawa na dobry początek

Post autor: justysiaa »

Macie może swoje ulubione rodzaje kawy? wolicie zmieloną czy mielicie osobiście w młynkach? gdzie kupujecie najczęściej kawę? ja znalazłam ciekawą ofertę na stronie http://upcafe.pl i zastanawiam sie nad zakupami, ktoś z was już kupował tutaj?
Awatar użytkownika
slenderman

Re: Kawa na dobry początek

Post autor: slenderman »

Moi rodzice uwielbiają kawę, kupują ziarnistą a mielenie celebrują jak jakiś rytuał;)
Motorowa

Post autor: Motorowa »

A jaką kawę zazwyczaj pijecie podczas pracy w biurze? Jaką kawę do biura kupujecie? Ja widziałam ostatnio spory wybór takich kaw w sklepie internetowym https://www.swiatekspresow.pl/kawa-do-biura/, ceny wydawały mi się tam bardzo atrakcyjne, więc polecam i Wam się tam rozejrzeć :)
Awatar użytkownika
Dariusz77

Post autor: Dariusz77 »

koniecznie spraw sobie ekspres do kawy kapsułki do niego nie sa drogie a wybor jest ogromny, dzieki czemu kazdy w domu moze wybrac taka kawe jak lubi :) u nas najwieksza popularnoscia cieszy sie cappucino :D
Awatar użytkownika
KasiaP

Post autor: KasiaP »

Prawda jest taka że dobra kawa nie potrzebuje dodatków. No i sporo zalezy od tego jak jest parzona. Najlepiej sprawdzi sie tutaj porzadny eskpres, bo prawda jest taka ze o smaku parzonej kawy decyduje rowniez jakosc ekspresu. Ja dowiedzialam sie tego wspolpracujac z firma która jednocześnie prowadzi takie usługi jak naprawa ekspresów Zakupilam u nich kilka takich ekspresow do mojej gastronomii - zaparzylam kilka takich kaw i smak jest znacznie lepszy niz z tych starszych ekspresow pojedynczych ktore do tej pory uzywalam
Awatar użytkownika
KajtekRafalski

Post autor: KajtekRafalski »

bardzo polecam też ekspres marki Sage. jest z młynkiem żarnowym, kawa smakuje jak ze Starbucksa czy Costacaffe. No i kawę przygotowujesz oczywiście zgodnie ze sztuką ;)
ODPOWIEDZ