Kupno samochodu

Wątek o życiu i wszystkim, co zajmuje Ci czas na co dzień.
minoń

Kupno samochodu

Post autor: minoń »

Kupno samochodu z drugiej ręki, czy radca prawny to konieczność czy raczej rzadko zdarzają się oszuści? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Trochę się boję, ale nie stać mnie na nowy samochód, nie wiem czy mieszać w to prawnika czy lepiej tę kasę dołożyć do samochodu. Jak myślicie?
graś

Re: Kupno samochodu

Post autor: graś »

minoń pisze: ↑25 lut 2021, 2:49 Kupno samochodu z drugiej ręki, czy radca prawny to konieczność czy raczej rzadko zdarzają się oszuści? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Trochę się boję, ale nie stać mnie na nowy samochód, nie wiem czy mieszać w to prawnika czy lepiej tę kasę dołożyć do samochodu. Jak myślicie?
Dobrze mieć kogoś kto się zna na samochodach na przykład, pomoże przy wyborze.
meriss

Post autor: meriss »

Na używany model samochodu również się zdecydowałem. Z tym, że ja miałem ten ogromny komfort, że kupowałem samochód już wcześniej dokładnie sprawdzony i z gwarancją. Miałem pełną wiedzę na temat auta, stan oczywiście idealny. Tak się właśnie kupuje w Porsche Approved Sopot, bardzo jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
ukaja

Post autor: ukaja »

Nie zawsze zakup samochodu jest łatwą sprawą. Chodzi mi o to, że czasem trudno się zdecydować na konkretny model. Dobrze wtedy odwiedzić salony różnych marek. Przydają się też takie profesjonalne portale motoryzacyjne jak https://polscykierowcy.pl/tag/toyota-rav4/ . Dzięki różnym artykułom można się bardzo dużo dowiedzieć, nawet takich technicznych szczegółów.
perła

Post autor: perła »

Ja też miałam problem i rzeczywiście najbardziej pomógł mi Radca prawny. Jak chcesz kogoś ze swoich okolic to polecam Kancelarie Sobczak Maciejewska Zając. Mają chyba największe doświadczenie i pełną głowę rozwiązań i oczywiście pomysłów. jak dla mnie to jest dobre rozwiązanie.
Vińka

Post autor: Vińka »

Wybór auta zdecydowanie wymaga więcej uwagi, jeżeli chcecie znaleźć model optymalny dla Waszych potrzeb, jednocześnie nieawaryjny i który sprawia przyjemność prowadzenia to osobiście polecam wybrać się do dobrego salonu w którym będziecie mogli przetestować różne modele i porozmawiać ze specjalistami. Ja kupowałam swojego Fiata 500 w Auto Res i śmiało mogę ich polecić, super przygotowanie i jasne warunki więc długo nie zwlekałam :)
żarówka

Post autor: żarówka »

W Opolskim https://intercar-opole.volvocars-partne ... a-testowa/ możesz umówić się na jazdę testową przy pomocy swojego VOLVO - także zalecałbym skupić się na ich ofercie. Skorzystałem z opcji poruszania się modelem S60 i nie miałem wątpliwości, że pragnę tego auta! Cenowo ich oferta także prezentuje się atrakcyjnie.
bambus

Post autor: bambus »

Hej. Co wolisz, kwestia gustu, ale bym obstawił za samochodami używanymi. Są dużo tańsze, a kupując je w salonie/u dealera, wyjdą o wole taniej niż nowe. Ja tak zrobiłem i kupiłem auto, a salon nazywa się AUTO KRAK JAN WÓJCIK z Krakowa. Również jest, to dealer samochodów marki Fiat i Mitsubishi. Oto link do aut używanych: https://www.autokrak.pl/samochody-uzywane Wszystkie auta, są sprawne i mają udokumentowaną przeszłość. Sam od nich kupowałem, bo mają bardzo dobre ceny. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ