automatyczne skrzynie biegów

Wszystko dla fanów motoryzacji. Najnowsze modele aut, tuning samochodu, ubezpieczenia, naprawy.
szoszo

automatyczne skrzynie biegów

Post autor: szoszo »

Jak często należy serwisować automatyczną skrzynię biegów, aby uniknąć poważnych usterek? Jakie czynności serwisowe są kluczowe dla utrzymania skrzyni w dobrym stanie?
Gość

Re: automatyczne skrzynie biegów

Post autor: Gość »

Automatyczną skrzynię biegów należy serwisować co 60,000-100,000 km, w zależności od zaleceń producenta. Kluczowe czynności to wymiana oleju, kontrola uszczelek oraz sprawdzenie stanu zaworów i sprzęgieł
Gość

Poza standardową wymianą oleju i kontrolą uszczelek, zwróć uwagę na czystość filtra oleju oraz stan przewodów – zatkany filtr czy uszkodzone przewody mogą spowodować poważne usterki.
mentor

Post autor: mentor »

Oprócz wymiany oleju, ważne jest też sprawdzenie, czy nie ma opiłków metalu w układzie oraz czy chłodnica oleju działa sprawnie – to pomaga uniknąć przegrzania. Dlatego musisz o nią dbać i seriwsować regularnie bo inaczej czekają cię niemałe wydatki
Gość

Ja mogę polecić Auto Józefów bo działają od lat i mają naprawdę dobrą renomę na rynku. Według mnie warto rzucić okiem na ich oferte lub chociaz zadzwonić i poprosić o wycenę by porównać warunki.
ODPOWIEDZ