Wynajem samochodu

Wszystko dla fanów motoryzacji. Najnowsze modele aut, tuning samochodu, ubezpieczenia, naprawy.
Awatar użytkownika
kemal-70

Wynajem samochodu

Post autor: kemal-70 »

Czy moglibyście mi powiedzieć jaki byłby koszt za wynajem samochodu na siedem dni? Zastanawiam się, czy opłaca mi się to finansowo. Planuję pod koniec miesiąca wyjazd firmowy i są dwie opcje, albo pojadę własnym, prywatnym samochodem i wtedy odliczam sobie paliwo, albo pojadę wygodniej, pociągiem, a na miejscu, czyli w Zielonej Góze wynajmuję samochód.
andersen78

Re: Wynajem samochodu

Post autor: andersen78 »

Zdecydowanie bardziej niżeli na tydzień czasu opłaca się długoterminowy wynajem auta. Jest to dość niezobowiązująca, wygodna i elastyczna forma finansowania, mogąca swobodnie konkurować z kredytem i leasingiem, przeczytaj zresztą sama: https://gazeta-msp.pl/?id=pokaz_artykul ... ykulu=5916 . Raty najmu zawierają bowiem wszelkie koszty eksploatacji pojazdu poza tankowaniem a więc ubezpieczenie, przeglądy i serwis. Nie martwisz się także o utratę wartości samochodu, jeździsz aktualnym modelem, który nawet po roku możesz wymienić na nowszy lub inny.
Awatar użytkownika
kamil

Re: Wynajem samochodu

Post autor: kamil »

Być może jest tak jak mówisz, ja tego jakoś nigdy nie przeliczałem. A wiesz może czy można wynająć samochód bez karty kredytowej ? Bo ja mam tylko płatniczą kartę i nie wiem czy będę mógł wynająć samochód, Słyszałem że obecnie jest to już możliwe
ODPOWIEDZ