Urwane lusterko - odszkodowanie?

Szukasz porady związanej z samochodem? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
Wisław_96

Urwane lusterko - odszkodowanie?

Post autor: Wisław_96 »

Cześć. Wczoraj niestety ktoś życzliwy urwał mi jedno z lusterek w samochodzie. Nie wiem, czy zrobił to umyślnie, ale sprawa została zgłoszona na policję. Wiecie może, czy mam prawo ubiegać się o odszkodowanie za takie uszkodzenie auta?
Awatar użytkownika
Sylwiusz1983

Re: Urwane lusterko - odszkodowanie?

Post autor: Sylwiusz1983 »

Jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie, ale polecałby zgłosić się z tym do rzeczoznawcy. Znasz może firmę rzeczoznawcaonline.pl? Oni doskonale się tym zajmą. Mnie pomogli z zaniżonym przez ubezpieczyciela kosztorysem naprawy.
Awatar użytkownika
ukaja

Post autor: ukaja »

Zawsze można się poradzić kogoś, kto się zna na odszkodowaniach. W poznańskiej kancelarii Eventum taka wstępna konsultacja jest bezpłatna. Po przedstawieniu całej sprawy i okoliczności ocenią czy można ubiegać się o odszkodowanie. Zdarzenia komunikacyjne w pojeździe czy na osobie to jedna z ich specjalizacji.
Awatar użytkownika
bylejaki

Post autor: bylejaki »

Faktycznie kiedy posiadamy odpowiednią polisę ubezpieczeniową i obejmuje ona właśnie takie zdarzenia to myślę, że nie będzie problemu z uzyskaniem odszkodowania. Mnie również zaciekawił wpis https://kioskpolis.pl/oc-drozsze-od-samochodu/ gdzie opisano przypadek kiedy polisa jest droższa od samego samochodu. Nigdy wcześniej nie słyszałem o takiej sytuacji.
Awatar użytkownika
Marek22

Post autor: Marek22 »

gdybyś miał jakieś problemy z ubezpieczycielem i chciał się odwołać od jego decyzji to polecam zajrzeć na tą stronę https://helpfind.pl/odwolanie-od-decyzj ... ciela-wzor Tam znajdziesz mnóstwo praktycznych porad, a także gotowe wzory dokumentów
ODPOWIEDZ