Urwane lusterko - odszkodowanie?
Szukasz porady związanej z samochodem? Zajrzyj tutaj.
- Wisław_96
Urwane lusterko - odszkodowanie?
Cześć. Wczoraj niestety ktoś życzliwy urwał mi jedno z lusterek w samochodzie. Nie wiem, czy zrobił to umyślnie, ale sprawa została zgłoszona na policję. Wiecie może, czy mam prawo ubiegać się o odszkodowanie za takie uszkodzenie auta?
- Sylwiusz1983
Re: Urwane lusterko - odszkodowanie?
Post autor: Sylwiusz1983 »
Jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie, ale polecałby zgłosić się z tym do rzeczoznawcy. Znasz może firmę rzeczoznawcaonline.pl? Oni doskonale się tym zajmą. Mnie pomogli z zaniżonym przez ubezpieczyciela kosztorysem naprawy.
- ukaja
Zawsze można się poradzić kogoś, kto się zna na odszkodowaniach. W poznańskiej kancelarii Eventum taka wstępna konsultacja jest bezpłatna. Po przedstawieniu całej sprawy i okoliczności ocenią czy można ubiegać się o odszkodowanie. Zdarzenia komunikacyjne w pojeździe czy na osobie to jedna z ich specjalizacji.
- bylejaki
Faktycznie kiedy posiadamy odpowiednią polisę ubezpieczeniową i obejmuje ona właśnie takie zdarzenia to myślę, że nie będzie problemu z uzyskaniem odszkodowania. Mnie również zaciekawił wpis https://kioskpolis.pl/oc-drozsze-od-samochodu/ gdzie opisano przypadek kiedy polisa jest droższa od samego samochodu. Nigdy wcześniej nie słyszałem o takiej sytuacji.
- Marek22
gdybyś miał jakieś problemy z ubezpieczycielem i chciał się odwołać od jego decyzji to polecam zajrzeć na tą stronę https://helpfind.pl/odwolanie-od-decyzj ... ciela-wzor Tam znajdziesz mnóstwo praktycznych porad, a także gotowe wzory dokumentów
Przejdź do
- Forum
- ↳ Motoryzacja
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Dom i ogród
- ↳ Ceny paliw
- ↳ GPS, nawigacja, lokalizacja pojazdów
- ↳ Hobby
- ↳ Sporty motoryzacyjne
- ↳ Finansowanie auta
- ↳ Auta do ślubu